WELKOM! Boekvoorstelling en pensioenfeest


WIELS, Van Volxemlaan 354, 1190 Brussel


Na een rijk gevulde loopbaan gaat Gerard Hautekeur, stafmedewerker bij Samenlevingsopbouw Vlaanderen vzw, op pensioen. Als laatste wapenfeit publiceert hij het boek ‘Van cohousing tot volkstuin – De opmars van een andere economie’ (uitgeverij EPO).

Samenlevingsopbouw Vlaanderen nodigt u van harte uit op de boekvoorstelling en het pensioenfeest op dinsdag 21 maart 2017 vanaf 17u.

 

Boekvoorstelling: Van cohousing tot volkstuin - De opmars van een andere economie
17u - 18u15

Een volkstuin in Zellik, een complementaire munt in Gent, de prefinanciering van energiezuinige toestellen in Antwerpen en de coöperatieve sociale kruidenier voor Vlaams-Brabant. Op het eerste gezicht zijn het vier totaal verschillende projecten. Maar schijn bedriegt. Het zijn vier initiatieven waar burgers en middenveldorganisaties het heft in eigen handen nemen. Sinds de economische crisis zit de sociale en coöperatieve economie in de lift. Maar hebben ook maatschappelijk kwetsbare groepen daar baat bij? Gerard Hautekeur onderzocht het.

Thomas Blommaert, uitgeverij EPO, verwelkomt.

Annick De Rop, opbouwwerker Samenlevingsopbouw Antwerpen stad, bekijkt de kansen die nieuwe economische modellen bieden voor maatschappelijk kwetsbare groepen.

Bert Boone, algemeen directeur sociale economieonderneming COMPAAN en bestuurder Sterpunt Inclusief Ondernemen, duidt op trends in de economie, ontwikkelingen in de sociale economie en effecten op de doelgroep.

Reflecties van de auteur Gerard Hautekeur.

Pensioenfeest voor Gerard
vanaf 18u15

Na de boekvoorstelling zetten we Gerard in de bloemetjes ter ere van zijn pensioen, en verwelkomen wij u graag voor een hapje en een drankje.

 

Inschrijven voor 7 maart 2017

Inschrijven voor de boekvoorstelling, de receptie of voor beiden uiterlijk tegen 7 maart aub

 

Locatie en routebeschrijving

WIELS, Van Volxemlaan 354, 1190 Brussel

Routebeschrijving

 

Bestellen

Bestelformulier