Van stadstuin naar stadseconomie

Met de oogst van de stadsakker De Site en niet-verkochte groenten van de sociale kruidenier maken vrijwilligers allerlei lekkere én gezonde producten. Het zijn vegetarische, hoofdzakelijk biologische soepen, spreads, confituren, chutneys en groentensauzen. Sinds midden april 2015 kunnen alle Gentenaren deze producten bestellen via de webshop of bij de sociale kruidenier in de Pannestraat. Het businessplan ligt klaar om met de opbrengst van ‘Rabot op je bord’ sociale tewerkstelling te scheppen en de werking van de sociale kruideniers financieel onafhankelijk te maken.

'Rabot op je bord' is een samenwerking tussen de stadsakker De Site en vzw Sociale Kruideniers Gent, beiden projecten van Samenlevingsopbouw Gent. De Site is een tijdelijk trefpunt in de Rabotwijk met mini-moestuinen, stadsakker, een sportterrein en een fietsenherstelplaats. De sociale kruidenier is een winkel met een basisaanbod aan voeding, onderhouds- en verzorgingsproducten voor mensen met een beperkt inkomen. Er is ook ruimte voor ontmoeting, armoedebestrijding en tewerkstelling.

Dit initiatief wordt uitgebreid voorgesteld op de studiedag 'Economische Ruimte' van Samenlevingsopbouw op 23 oktober 2015 (Elzenveld, Antwerpen). Een uitnodiging volgt.

rabot op je bord2>> Nele De Wulf (van de Sociale Kruidenier) vertelt het verhaal van 'Rabot op je bord'

>> Bezoek de webshop

 

 


Naar het nieuwsoverzicht