Onze Vliegende Reporter bij Emmy (OCMW Mol) en Leen (Samenlevingsopbouw)


“Ik werk al tien jaar rond energiearmoede en eindelijk hebben we een instrument ontwikkeld dat al snel zijn impact bewees,” vertelt opbouwwerkster Leen Smets. Emmy, deskundige Energie OCMW Mol: “We testten met een 350-tal meters uit of die ook voor een breder publiek interessant kunnen zijn. Op een wip en een gauw waren we uitverkocht en onze vormingen volgeboekt."

De woonmeter is een instrument dat de juiste verhouding tussen temperatuur en vochtigheid in huis moet helpen bewaken. Hij werd ontwikkeld door de samenwerking tussen vier OCMW’s (Mol, Balen, Dessel en Retie), het Kempens Woonplatform, de Energiesnoeiers en Samenlevingsopbouw. Tekeningen en symbolen 'verbeelden' de technische uitleg zodat ook anderstaligen en mensen die moeilijk lezen de informatie begrijpen.

Bestellen kan nog tot 30 juni 2018

woonmeter

Nog tot eind juni kunnen lokale besturen, Sociale Verhuurkantoren, Sociale huisvestingsmaatschappijen, OCMW’s en alle organisaties die de strijd tegen energiearmoede willen aangaan zich opgeven voor de Vlaamse groepsaankoop van woonmeters.

 

 

emmy verbraeken leen smets 220x172

 

>> Lees de reportage met Emmy Verbraeken en Leen Smets

 

 

 

Terug naar het nieuwsoverzicht